Gids Berlijn Welkom in Berlijn, de meest interessante stad ter wereld. Toen u naar Berlijn verhuisde, nam u de juiste beslissing. Berlijn herbergt een opwindend kunst- en nachtlevenlandschap en, het beste van alles, het is zeer betaalbaar om in te wonen. De afgelopen jaren zijn veel kunstenaars en jongeren naar Berlijn verhuisd, waardoor de stad […]

Gids Berlijn

Welkom in Berlijn, de meest interessante stad ter wereld.
Toen u naar Berlijn verhuisde, nam u de juiste beslissing.
Berlijn herbergt een opwindend kunst- en nachtlevenlandschap en, het beste van alles, het is zeer betaalbaar om in te wonen.
De afgelopen jaren zijn veel kunstenaars en jongeren naar Berlijn verhuisd, waardoor de stad een unieke, prikkelbare sfeer heeft gekregen.

Meer leren

Dingen om te doen in Berlijn

Omdat Berlijn een van de grootste hoofdsteden is In Europa kunt u gemakkelijk verdwalen door te beslissen welke buurt voor u geschikt is het beste voor jou. Gezinnen wonen misschien liever in een rustige, gezinsvriendelijke omgeving buurt zoals Prenzlauer Berg, terwijl studenten die elke dag van de week willen vieren, is het beter om een ​​plek te huren Kreuzberg, Neukölln of Friedrichshain. Om u te helpen bij uw beslissing om naar Berlijn te verhuizen, brengen we u samen een goed beeld van de populairste wijken van Berlijn die dat zouden moeten doen om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Berlijn is zo uniek dat je het kunt verkennen naar verschillende delen van de stad zonder weken. Ten eerste ligt het voor de hand om alle toeristen te volgen en te bewonderen enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Berlijn, zoals het Museumsinsel, Brandenburger Tor of Potsdamer Platz. Maar in het geslagen nummer vind je veel geweldige dingen om te doen je zult Lonely Planet (nog) niet vinden.

Berlijn is nog steeds een goedkope plek om te wonen

Wat je ook hoort over de stijgende kosten van levensonderhoud, Berlijn is nog steeds een betaalbare plek om in Duitsland te wonen. OK, we moeten toegeven dat de huren de afgelopen 4-5 jaar explosief zijn gestegen en bijna zijn verdubbeld. Maar vergeleken met andere Europese hoofdsteden is Berlijn nog steeds een koopje.

Zodra u een afrekening op een Duitse bankrekening heeft ontvangen acquisitie, moet u enkele andere criteria verwerven, zoals Internetprovider in Berlijn en gsm-contract. Maar met hulp en tips is dit een fluitje van een cent en ben je er in een paar klaar per minuut. Dit geeft je meer tijd om te genieten van deze prachtige stad en verken alle buitenwijken. Insiders: 1 & 1 Het internet is momenteel het beste aanbiedingen voor zowel internet- als mobiele contracten in Berlijn.

Duitsland staat bekend om zijn bureaucratie, wat het buitenlanders en registratie van nieuwkomers bij de juiste instellingen zonder te mengen. Maar u kunt er zeker van zijn dat als u eenmaal weet wat u moet doen en waar u heen moet wordt veel gemakkelijker.

Na het wijzen op de meer complexe punten, volgen hier nog een paar feiten die je in een oogwenk ervan overtuigen dat het echt zo is perfecte tijd om naar Berlijn te verhuizen! De huurprijzen zijn nog steeds vrij laag in vergelijking met andere Duitsers steden en Europese hoofdsteden. Maar de huurprijzen voor appartementen in Berlijn begonnen explosief te stijgen na 2011. Sommige wijken van Berlijn, zoals Mitte of Prenzlauer Berg, heeft bijna het niveau van München bereikt.

Berlijn is ongetwijfeld een paradijs voor fijnproevers. Geen enkele andere stad in Duitsland en waarschijnlijk Europa biedt meer selectie van verschillende gerechten. eten op de een of andere manier nog steeds ongelooflijk goedkoop is in vergelijking andere Duitse steden. Verwacht de beste restaurants tegen goedkope prijzen te vinden in Prenzlauer Berg, Neukölln, Kreuzberg en Friedrichshain, terwijl Restaurants in Charlottenburg of Mitte zijn duurder en duurder.

Weer is een onderwerp waar veel mensen bang voor zijn, maar dat kan ook zo zijn zeker dat Berlijn de mooiste lente zal hebben die je ooit zult zien, en de grappigste zomer die je ooit zult meemaken. Het is moeilijk om het innerlijke geluk dat je voelt onder woorden te brengen tijdens het wandelen op een mooie zomerdag in Berlijn, om even te stoppen vers geperst sap en genieten van de zon buiten de koffie zittend zitten kijken naar een groep gelukkige mensen die gewoon genieten atmosfeer. En het beste van alles is dat Berlijn wordt omringd door vele schone meren. Neem de S-Bahn gedurende 30 minuten en verlaat de drukke stad achter je een kajak huren en genieten?